Assfalg hefmagneten passen zich aan je eisen aan

Geen categorie

MTIndustry is officieel partner van de gerenommeerde fabrikant Assfalg, die al tientallen jaren internationale klanten overtuigt met zijn hoogwaardige producten op het gebied van hefmagneten. Profiteer van de veelzijdige en ongecompliceerde transportoplossingen met magneten. Voor welk doel u ook de praktische oplossing nodig hebt, bij MTIndustry vindt u precies de hefmagneet die optimaal aan uw eisen voldoet.

Experts in magnetische heftechnologie sinds de jaren 1970

Assfalg is een familiebedrijf van de vierde generatie, gevestigd in Schwäbisch-Gmünd, Duitsland. Sinds de jaren 1970 is innovatieve en krachtige magnetische heftechnologie een van de kerncompetenties van het bedrijf. De hefmagneten van het bedrijf worden zowel in volautomatische systemen als in eenvoudigere handmatige hefprocessen gebruikt. Het portfolio aan magnetische heftechnologie varieert van handbediende producten tot magneten op netvoeding en magnetische grijpers speciaal voor automatisering.

Hefmagneten met batterijvoeding

Als officiële partner van het merk Assfalg biedt MTIndustry een breed assortiment krachtige hefmagneten. De focus ligt op producten met batterij- of netvoeding. Kies de producten die voldoen aan de eisen van uw bedrijf.

Hefmagneten op batterijen combineren de voordelen van permanente hefmagneten en elektrische hefmagneten. Stroompulsen binnen enkele seconden zorgen voor een betrouwbare houvast tijdens het transport van het werkstuk. Schakelen gebeurt automatisch of handmatig met een druk op de knop.

Producten met oplaadbare batterijen bieden een bijzonder hoge mate van flexibiliteit in gebruik, omdat de geïntegreerde oplaadbare batterij betekent dat er geen afhankelijkheid is van een externe stroombron. Hefmagneten op batterijen zijn altijd een ideale oplossing voor het verplaatsen van rond en plat materiaal met een gewicht tot 10.000 kilogram.

Magnetische heftechnologie met netvoeding

In omgevingen met een hoge omloopsnelheid van werkstukken werken hefmagneten op netstroom bijzonder effectief. Dit producttype overtuigt met bovengemiddeld korte schakeltijden en wordt gevoed met 230V of 400V, afhankelijk van de gebruikte magneet. Dankzij de pulsstroomregeling zijn de apparaten bijzonder energiezuinig en economisch.

Assfalg hefmagneten met netvoeding zijn bij uitstek geschikt voor continu gebruik en voor lasten tot 30.000 kilogram. Zelfs onbewerkte werkstukken en materialen met luchtspleten of sterk verschaalde oppervlakken worden tot dit gewicht betrouwbaar getransporteerd.

Elift – de allrounder onder de Assfalg hefmagneten

De Elift hefmagneet is speciaal ontwikkeld voor rond en plat materiaal met een gewicht tussen 100 en 5000 kilogram en voor materiaaldiktes tot 60 mm. Uitgerust met een oplaadbare batterij voor de stroomvoorziening, wordt hij handmatig geschakeld via hendels en is hij geschikt voor flexibel gebruik in de meest uiteenlopende situaties. Er is bijvoorbeeld een extra ringoog beschikbaar voor de Elift hefmagneet voor verticaal transport.

Het compacte ontwerp en de vele toepassingsmogelijkheden voor rond en plat materiaal, maar ook de onafhankelijkheid van netvoeding, maken de Elift hefmagneet tot de ideale heftechnologie in de werkplaats, bij onderhoud en overal waar krachtige en flexibele ondersteuning nodig is voor veilig heffen.

Innovatieve oplossingen voor speciale toepassingen en maximale veiligheid

Als ervaren fabrikant van magnetische heftechnologie biedt Assfalg innovatieve oplossingen voor speciale toepassingen. Zo heeft de hefmagneet model MLAY draaibare beugels. Deze maken horizontaal of verticaal transport van werkstukken mogelijk. Daarnaast is deze hefmagneet uitgerust met verwisselbare poolschoenen om ronde staven of hoekprofielen met verschillende afmetingen veilig te transporteren.

Bij andere producten ligt de focus niet alleen op de functionaliteit van de magnetische heftechnologie, maar ook op extra veiligheid. De modernste veiligheidstechnologie zorgt bijvoorbeeld voor veilig transport via informatie op het geïntegreerde display. Het gewicht van de last wordt weergegeven, evenals informatie of de last op dat moment verplaatst mag worden.

Voor extra veiligheid en efficiëntie beschikt de hoogwaardige magnetische heftechnologie over een automatisch touchdownsysteem in de vorm van een naderingsschakelaar. Deze zorgt ervoor dat de magneet alleen wordt geschakeld als de kraanketting volledig is gelost.

Assfalg-producten van MTIndustry

Als officiële Assfalg-dealer biedt MTIndustry het volledige productassortiment van de Assfalg magnetische heftechnologie aan. In de online shop vindt u alle producten die bij MTIndustry uit voorraad leverbaar zijn. Mocht u de hefmagneet die u nodig heeft niet in het assortiment vinden, neem dan persoonlijk contact op met de specialisten van MTIndustry.