Lasmanipulatoren beïnvloeden de werkdag

Geen categorie

Lasmanipulatoren beïnvloeden de werkdag

 

Een belangrijk criterium voor kwalitatief hoogwaardig lassen is de houding van de lasser. Om deze in bijna elke situatie te optimaliseren, is er een breed scala aan lasmanipulatoren om uit te kiezen.

 

De hoofddraaischijf als lastafel

Zoals bij alle lasmanipulatoren, wordt de draaitafel van de kop gekenmerkt door zijn ontwerp en functionaliteit, die optimaal zijn afgestemd op de vereisten. De lasmanipulator zelf kenmerkt zich door zijn compacte ontwerp. De verticale installatie van de draaitafel optimaliseert dit. Zoals bij alle professionele en in hun functionaliteit geoptimaliseerde lastafels, kenmerkt de hoofddraaischijf zich door de individuele instelmogelijkheid van de draaitafel naar beneden of naar boven. De schijf is links en rechts draaibaar. Alleen de verticale kanteling is niet haalbaar met conventionele kopdraaitafels.

 

Hoofddraaischijf voor systeemintegratie

De praktische en compacte kop lasmanipulatoren zijn even geschikt voor stand-alone bediening of om een ​​systeem te integreren. Voor gebruik als een mobiele eenheid, kan deze worden uitgebreid met steunrollen of glijelementen voor gebruik op het spoor.  Met een draagvermogen van 500 kilogram tot tien ton bijvoorbeeld is de TLP-VE-serie net zo geschikt voor gebruik in de ambachtelijke sector als in de industrie als een enkel lasstation of in combinatie met andere machines. Voor hogere eisen aan het draagvermogen zijn speciale ontwerpen beschikbaar. De elektronische componenten waar aan de voorkeur wordt gegeven, omvatten componenten van fabrikanten zoals Siemens of Delta.

Individuele instelmogelijkheden voor optimaal resultaat

Door hun individuele hoogteaanpassing van het werkstuk leveren lasmanipulatoren een belangrijke bijdrage aan de kwaliteit van het resultaat bij bepaalde lasbewerkingen. De lasser krijgt optimale toegang tot precies de plaats die is voorzien van een las. De ontspannen houding beïnvloedt de veilige geleiding van de naad en de werking van de machine. En voor bepaalde lasopdrachten wordt de exacte positie van een werkstuk zelfs voorgeschreven, omdat alleen dan een optimaal resultaat kan worden bereikt.

 

Voor vragen kunt u altijd contact met ons opzoeken door een mail te sturen of te bellen.