Klauwplaat voor het bevestigen van werkstukken in draaibanken

Geen categorie

Zelfcentrerende drieklauw klauwplaat K11

Klauwplaat voor het bevestigen van werkstukken in draaibanken

De klauwplaat is een belangrijk onderdeel van draaibanken en andere machines voor het bewerken van werkstukken. Het geeft het werkstuk, ongeacht de vorm, betrouwbare stabiliteit tijdens de verwerking en levert een belangrijke bijdrage aan een hoogwaardig en vooral uniform resultaat. Hoe ongecompliceerd de constructie van deze tool ook is, het effect is geweldig. Omdat zonder de klauwplaat nauwkeurig en nauwkeurig bewerken onmogelijk zou zijn.

 

Constructie van een klauwplaat

Functioneel gezien lijkt de klauwplaat sterk op andere fixatieapparatuur zoals klem-, boor- of draaibankhouders. Terwijl de boorkop echter het bewerkingsgereedschap vasthoudt, fixeert de klauwplaat het bewerkte werkstuk. Klauwplaten worden voornamelijk gebruikt in draaibanken, maar zijn ook te vinden in lasdraaitafels (https://mtindustry.de/product-categorie/schweissdrahtisch/). Betrouwbaar gefixeerde klauwplaten geven het werkstuk een hoge mate van stabiliteit tijdens het bewerken.

– fixeert werkstukken

– is verkrijgbaar met een ander aantal bekken

– met spiraal- of wigstang

– Kan centrisch of individueel worden geklemd

– Vergelijkbaar in constructie en functie als de span-, boor- en draaibankhouders

 

Een van de typische ontwerpkenmerken van een klauwplaat is de schijfvormige gereedschapskop met de centrale werkstukhouder voor ronde of vierkante werkstukken. Om de centrale houder zijn verschillende flexibele bekken gegroepeerd om het werkstuk vast te zetten. De elementen voor het fixeren van het werkstuk passen zich optimaal aan het werkstuk aan en worden nauwkeurig aan het werkstuk aangepast en met een spansleutel vastgezet. Klauwplaten zijn gemaakt van staal of gietijzer. Voor producten van staal wordt vaak gehard en gehard staal gebruikt. Dit heeft een aanzienlijk hogere slijtvastheid en dus een aanzienlijk verbeterde levensduur in vergelijking met gietijzer. Verdere voordelen van klauwplaten van staal zijn hun betere rondloopnauwkeurigheid. Werk je vooral met lagere rondloopsnelheden, dan voldoet een gegoten klauwplaat aan alle eisen. Alleen bij hogere snelheden maakt staal indruk met zijn hogere slijtvastheid. De verschillende varianten van de klauwplaat Klauwplaten zijn verkrijgbaar met werkstukhouders van verschillende afmetingen, zodat voor elke werkstukmaat de juiste bevestigingsmogelijkheid beschikbaar is. Een ander verschil is het aantal bevestigingselementen. Afhankelijk van het ontwerp heeft een klauwplaat drie, vier of zes vasthoudelementen.

De namen in de handel zijn hierop gebaseerd.

klauwplaat met drie klauwen

klauwplaat met vier klauwen

Hoe nauwkeuriger een werkstuk moet worden bewerkt, hoe hoger de stabiliteit moet zijn. Dit neemt toe met het aantal aanwezige kaken. De 3-klauwplaat wordt in de regel gebruikt voor ronde, 3-kantige en 6-kantige werkstukken. De 4-klauwplaat biedt een betrouwbare houvast voor ronde, 4-, 8- en 12-zijdige werkstukken. Volgens kenners is de 3-klauwplaat in principe ideaal voor alle ronde zeshoekige werkstukken, omdat hij in deze gevallen een betere rondloop- en spankracht heeft. Centrische of individuele klauwplaten Een ander functioneel verschil ligt in de centrische of individuele klemmogelijkheden. Centraal opspannende klauwplaten (https://mtindustry.de/product-categorie/backenfutter/3-backenfutter-zentrisch/) zijn ideaal voor gelijkmatig gevormde werkstukken. De naar het midden gelijkmatig verlopende bevestigingselementen zorgen op betrouwbare wijze voor de centrering van het werkstuk. Er zijn echter werkstukken die vanwege hun vorm moeten worden vastgezet met afzonderlijk klembare bekken. In dit geval beslist u over de klauwplaten individueel opwindend (https://mtindustry.de/product-categorie/backenfutter/4-backenfutter-einzeln/).

In de online shop van MTIndustry vindt u een grote keuze aan verschillende klauwplaten. Klauwplaat met een platte spiraal of wigstang – het verschil Het onmisbare fixeergereedschap is verkrijgbaar als klauwplaat met platte spiraal of met wigstang. De versie met wigstang is bijzonder indrukwekkend voor precisiewerk en bij gebruik op CNC-draaibanken. – hogere rondloopnauwkeurigheid – kortere insteltijden – snelle werkstukwissel – hydraulisch klembaar Hoogwaardige klauwplaat als basisuitrusting Of het nu op de draaibank of op de freesmachine is: als een werkstuk betrouwbaar en voorzichtig in het bewerkingsapparaat moet worden bevestigd, is een klauwplaat vereist. Door de speciale constructie zorgt dit belangrijke gereedschap voor een hoge stabiliteit en daarmee voor hoogwaardige resultaten van de uitgevoerde werkzaamheden. Lees meer over de verschillende hoogwaardige industriële klauwplaten in de online shop van MTIndustry.